Motto

Vremea e una din variabilele pe care nu le putem controla.

Pentru cei aflati la prima participare la MASH incerc sa creionez, in cateva randuri, unele sugestii pe care ar fi recomandat sa le aveti in vedere in momentul in care incepeti sa va faceti bagajele.

CASA

Casa voastra, pe intreaga perioada a taberei va fi cortul, accesoriu de a carui calitati depinde , in foarte mare masura, confortul vostru, atat fizic cat si psihic.  Fie ca e nou sau folosit, personal sau imprumutat de la vreun prieten, este obligatoriu sa-l verificati integral inainte de a-l aduce.

Aveti in vedere integritatea betelor de cort (sa nu fie crapate, indoite, lipsa), exteriorul si interiorul sa nu fie rupte, mucegaite sau sa nu se potriveasca perfect, cuiele si snururile de ancorare sa fie in numar suficient pentru a-l putea intinde perfect.

Va recomand sa va aduceti, pentru fiecare cort, cate o folie de nylon de marimea cortului pentru a putea sa o folositi in caz de ploaie.

Sacul de dormit sa fie pe masura voastra (la lungime ma refer), sa aiba fermoar functional si sa asigure un confort termic la cel putin 0 grade. Nu uitati, in unele nopti temperatura poate scadea pana la 2-3 grade Celsius asa ca aveti grija cu ce fel de sac de dormit veniti

MASA

Organizatorii asigura o masa calda pe zi dar nu va da in gurita sa mancati. In acest sens nu uitati tacamuri, cana (cele de tabla sigur va tin toata perioada taberei, cele de portelan nu), o cratita de 1-1,5 l in care sa va puteti incalzi mancare, detergent de vase, burete, etc.

Nu aduceti cu voi carne cruda sau orice alt fel de aliment care se poate altera. Frigider nu exista in tabara. Nu cumparati 200 de paini si 300 de conserve, e a 18-a editie si pana acum nu a murit nimeni de foame. Conserve se pot cumpara si din Oradea, inainte de imbarcarea in autobuze si langa tabara este un chiosc de unde se poate comanda mancare, verdeturi, paine, etc. Diferenta de pret este mica asa ca nu carati cu voi decat cantitatea necesara.La chioscul de langa tabara nu este caviar asa ca, daca vreti sa va delectati in vreo seara cu aceasta delicatesa sa vi-o aduceti de acasa.

IMBRACAMINTEA.

Este esentiala pentru derularea cu succes a activitatilor propuse. In acest sens nu carati cu voi tot dulapul ( 10 tricouri pe zi plus sandalele ce se asorteaza, rochii de seara, smoking, palarii de tot felul, margele, pene de strut, cocostarc sau alte zburatoare) ci doar imbracaminte specifica activitatilor in aer liber. Le luam pe rand, din interior spre exterior:

  1. Lenjerie – Optional, merge cu sau fara, dupa preferintele fiecaruia. Nu se accepta nici o forma de voyeurism.
  2. Tricouri – 1, max 2 pe zi, de preferinta bumbac. Evitati sinteticul exceptie facand cele speciale.
  3. 1-2 bluze de polartec plus 1 flis pe dedesubt. O vesta e ideala seara, langa foc sau in zilele mai racoroase. Nu carati paltoane, geci de puf, nu e cazul. Peste polar o geaca de Goretex sau orice alt tip de geaca cu membrane e suficient. Obligatoriu pelerina de ploaie.
  4. Bocanci de munte (sa tina si glezna nu din aceia scurti), pantofi sport de orice tip, sandale. Sosete de lana sau bumbac, nu sintetice.
  5. Caciula noaptea pentru cei mai sensibili iar ziua orice va este comod ca sa va apere de soare sau ploaie.

Lucian Nistor

Coordonator tehnic